Magyar Bajnokság I. – Orfű

Szombaton zajlott a Sárkányhajó és SUP Magyar Bajnokság I. fordulója, a sárkányhajósok számára – eddig – ismeretlen helyszínen, az orfűi Pécsi tavon. A nagy távolság miatt a csapat jelentős része már a péntek estét is a helyszínen töltötte, ahol meggyőződhetett arról, hogy Orfű és környéke tényleg csodálatos panorámát kínál az idelátogatóknak.

Szombat reggel tíz óra után rajtolt el az első szám, a 200 méteres mix futam. Csapatunk az első pályán kezdte meg a küzdelmet, ami a szó szoros értelmében küzdelem lett. Az első néhány futamot követően a versenybíróság és a szervezők észlelték a szélső pálya (illetve a többi pálya végének) minőségi problémáit, így a csapatkapitányokkal történő gyors egyeztetést követően az a döntés született, hogy a pályaadottságok miatt páros időmérőkben küzdenek meg a csapatok a két legjobbnak ítélt sávban. A megállapodás szerint két-két futam időeredménye alapján került meghatározásra a sorrend.

A módosításoknak megfelelően – az első, érvénytelenített futam után – még kétszer csapott a hullámok közé 200 méteren a csapatunk. Az átlagolt időeredményünk most a hetedik helyre volt elég. A mezőny nagyon szoros volt: a három előző csapattal egy másodpercen belül értünk célba.

A következő 200 méteres versenyszámban a női sportolóké volt a főszerep, Vackor név alatt ültek össze egy hajóba lányaink a Tatai Hódy lányaival, akik a reményeknek megfelelően meg is szerezték a vezetést és eredményükkel sikeresen verték a Dragoniták csapatát.

A délutáni órákban a 2000 méteres táv következett: 12 csapat versengett ebben a mezőnyben. A saját futamunkban 10 másodpercenkénti indítású repülő rajtban utolsóként indultunk az A-Híd, az Old Lake és a Dunakeszi után. A pálya minősége miatt ennek a számnak a lebonyolítása is eltért a szabályzattól, egy forduló volt csak, 1000 méternél. Már az első egyenesben megelőztük a Dunakeszit, a fordulót követően pedig a tatai csapatot is sikerült magunk mögött hagyni. A cél előtti utolsó métereken az A-Híd hajóját is befogtuk, de lehajrázni már nem tudtuk. Így a relatíve jó futam ellenére összesítettben a negyedik helyre volt elég a teljesítményünk.

Play Video

Az idei évben nem csak a szakágvezetés változott, hanem sok versenyhelyszín is.
Reméljük, hogy a következő fordulók új helyszínei alkalmasak lesznek a sárkányhajó országos bajnoki fordulóinak megrendezésére a megszokott szabályrendszert alkalmazva.

Amellett, hogy a verseny körülményei nem alakultak ideálisan, látható, hogy komoly munka van még a csapat előtt a bajnokság további három fordulójára való felkészülésben.

Június 22-én szurkoljatok nekünk a Lupán!