Magyar Bajnokság II. – Lupa-tó

Lupa Beach – Ismét dobogón a sárkányosok!

A három héttel ezelőtti idénynyitó után végre helyreállt a rend, versenyzésre alkalmas pálya fogadta a csapatokat, és újra dobogós helyen végeztek az ESMTK sárkányhajósai.

Az első ízben, – hagyományteremtő céllal életre hívott Beach Sports Festival keretein belül megrendezett magyar bajnoki forduló igazán remek napot hozott a pirosfehér csapatnak.

A Lupa Beachen versenyezni nemcsak különleges, hanem kellemes élmény is, még a változatos időjárás sem tudta megnehezíteni a versenyzők dolgát, akik minden versenyszámban harmadik helyen tudtak végezni.

 

A rövidebb, kétszáz méteres távon volt a legszorosabb a verseny, ahol az ezüstérmes szegediek csak egy arasszal tudták leelőzni az erzsébetieket.

A hosszabbik, kétezer méteres távon ez a különbség sajnos markánsabb lett, de az elnyert bronzéremre így is büszke lehet a csapat, hiszen maga mögé utasította azelőző fordulóban remeklő balatonfüredi és győri egységet is.

A nap folyamán rendeztek férfi és női futamokat is kétszáz méteren, ahol a tisztes szereplés volt a cél, és ez mindkét távon sikerült is. A csapat jutalma szintén egy-egy bronzérem.

A bajnokság július második felében folytatódik majd Sukorón. Addig is azok, akik a versenyzéshez, az edzéshez vagy a szabadidős evezéshezkedvet kaptak, az esmtksarkanyhajo.hu honlapon érdeklődhetnek / jelentkezhetnek a csapatba.

További képek az eseményről a galériában érhetőek el 🙂